Contact SND

Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur

Bezoekadres:

Postadres:

Stationsstraat 15  Postbus 700
4611 CA Bergen op Zoom  4600 AS Bergen op Zoom
   
 T: 0164-259090  
 F: 0164-255568  
 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 website: www.snd-advocatuur.nl

 

Rechtsgebieden

 

Mr. J.C.M. Nuijten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene Praktijk
 • Letselschaderecht
 • Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Ondernemingsrecht

 • Adviseren en/of procederen m.b.t. juridische vormgeving / structuur: maatschap, v.o.f., firma, B.V., N.V., etc.
 • Aandeelhoudersovereenkomsten
 • (Ongeldige) besluiten AVA
 • Arbeidscontracten
 • Huisvestingsproblematiek
 • Huur-  / verhuur bedrijfsruimte
 • Productaansprakelijkheid
 • Faillissementsrecht

Bouwrecht

 • Adviseren inzake geschillen m.b.t. bouwcontracten, verborgen gebreken, opleveringen van gebouwen, nakoming onderhoudsverplichtingen en bij het niet bereiken van een minnelijke oplossing procederen bij de Rechtbank of de Raad van Arbitrage voor de Bouw

Arbeidsrecht

 • Beoordelen / opstellen arbeidscontracten
 • Advisering m.b.t. arbeidsconflicten / beëindiging dienstbetrekking
 • UWV traject of Kantonrechter

Letselschade

 • Invordering van schade als gevolg van een verkeersongeval, een ongeval op de werkvloer of een verkeerde medische behandeling.
  Familierecht
 • Echtscheiding, huwelijksvermogensrecht, erfrecht, etc.

Incasso’s

 • Incasseren van openstaande facturen (ook internationaal).

Eurojuris

Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur is mede-oprichter van Eurojuris Nederland en van Eurojuris International. Inmiddels maken 19 (Europese) landen deel uit van het internationale netwerk, dat erin voorziet dat bij iedere Rechtbank in Europa een plaatselijk advocaat lid is van de landelijke Eurojuris organisatie.

 

 

Website Eurojuris Nederland: www.eurojuris.nl
Website Eurojuris International: www.eurojuris.net

Kwaliteit

Verordening op de vakbekwaamheid, het Kwaliteitshandboek

Per 1 januari 2010 is de Verordening op de vakbekwaamheid van kracht. De Verordening ziet toe zowel op het onderhouden of ontwikkelen van kennis en kunde van de advocaat als op de kantoororganisatie en de dienstverlening aan de cliënt. De advocaat wordt geacht een aantal zaken in zijn kantoororganisatie en de dienstverlening aantoonbaar door te voeren en de wijze waarop hij dit doet te beschrijven.

Reden voor de vereiste van vastleggen is dat het in het kader van het toezicht toetsbaar moet zijn. Vastlegging kan door middel van een digitaal kantoorhandboek. Hiertoe is door de Nederlandse Orde van Advocaten een model ontwikkeld dat voor de vastlegging gebruikt kan worden door advocatenkantoren.

In het digitale kantoorhandboek worden procedures vastgelegd conform de Verordening op de vakbekwaamheid. Deze online applicatie is aangepast aan de eigen situatie van Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur. Hierdoor is het voor alle medewerkers van Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur inzichtelijk hoe bepaalde procedures binnen het kantoor verlopen. Ook is het voor nieuwe medewerkers mogelijk om door het lezen van het kantoorhandboek bekend te worden met de procedures en werkwijzen van ons kantoor.

In het handboek komen onderwerpen aan bod zoals de vaststelling van de aard, omvang en haalbaarheid van een zaak alsmede de acceptatie van de opdracht, de communicatie met de cliënt over financiële consequenties en andere voor de cliënt relevante informatie, het beheren van de administratieve gegevens van de zaak, het beheer van het dossier, de vertrouwelijkheid van de gegevens van de cliënt, de bereikbaarheid van de advocaat of het kantoor en de vervanging van de advocaat.

Om te voldoen aan de normen van de Verordening op de vakbekwaamheid kan het voorkomen dat de cliënt te maken krijgt met verzoeken van Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur, zoals het overleggen van een geldig identiteitsbewijs ter verificatie en het invullen van een tevredenheidsonderzoek. Het kantoorhandboek van Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur dient uiteindelijk tot het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening door te werken conform de vastgelegde procedures en werkwijzen.

Contact

 

Sneep, Nuijten en Van Dijk Advocatuur

 
 
Bezoekadres: Postadres:
Stationsstraat 15  Postbus 700
4611 CA Bergen op Zoom  4600 AS Bergen op Zoom
   
 T: 0164-259090  
 F: 0164-255568  
 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 website: www.snd-advocatuur.nl  

 

 

Meer artikelen...